Klubbens Historie

Countryklubben Bonanza

Addresse: Billundvej 7, 7250 Hejnsvig

Email: bonanzacountryklubben@gmail.com

Tlf: 51 200 207

Klubben's Historie

Det hele startede i 1999 med, at 3 ikke helt unge mennesker i Grindsted synes, at der manglede noget - nemlig musik og evt. et dansested for folk i deres alder + 30. De kunne alle lide countrymusik, og havde set og oplevet linedance. Derfor stiftede de Countryklubben Bonanza med Preben Lynge Jensen som formand og Anna Lise Soelberg som kasserer.


Selve navnet Bonanza stammer fra en gammel cowboyfilms-serie, der hed Bonanza- hvilket temasangen i serie også hed. Serien gik i fjernsynet fra 1959 - 1973. På et tidspunkt, henviste klubben sig til det firma der lavede Bonanza saftevand og fik i den anledning sponsoreret flere kasser saftevand. Samtidig var temasangen i mange år vores introsang, når vi stillede op til diverse arrangementer og workshops , underholdning og opvisninger.


Den første bestyrelse stablede et arrangement på benene i Lynghallen, med et stort countryband ved navn Leif Kerstein Band. de fik frivillige medlemmer til at hjælpe og hyrede dørmænd(Et krav der var på den tid) Desværre var opbakningen ikke stor nok, og det gav underskud. Men de countryglade folk der var mødt op, fik en god oplevelse.


Efterfølgende blev der arrangeret countryaftener på det nu lukkede værtshus "Lygten" i Grindsted, det foregik den sidste fredag i hver måned. Her var der DJ som spillede countrymusik og der blev i årenes løb, også arrangeret linedance hvor andre klubber blev inviteret til at deltage.


I 1999 blev etableret linedanceundervisning i klubben - hvor de første instruktører kom udefra og der var kun et enkelt hold. I efteråret 2000 kom Bente Valentin i klubben og fra januar 2001 stod hun for undervisningen og i løbet af de næste par år, blev der stablet 2 -4 hold på benene og de dansere der var interesseret i at kunne undervise i linedance, blev sendt på instruktørkurser i DGI- regi. Samtidig blev der søgt forskellige fonde og hos kommunen angående tilskud og lokaler til klubben.


I foråret 2001 kom der ny bestyrelse. Der blev lavet en hjemmeside og der blev opstartet et klubblad der blev udsendt til alle medlemmer 4 x årligt .


Der blev lejet lokaler på ungdomsgården til undevisningen, men da der samtidig var søgt midler og støtte hos kommunen lykkedes det i 2002, at få vores eget klubhus- det eksisterende på Billundvej 7 i Hejnsvig. Der er igennem årene lagt mange timers arbejde fra medlemmerne for at vedligeholde lokalerne.


Der blev afholdt 2 fester om året, som i starten var for både linedancere og almindelige medlemmer, som bare gerne ville nyde musikken. Senere blev den ene fest afløst af en dag med Linedance- workshop og fokus på undervisningen som vi kender den i dag.


Fra 2002 og frem har medlemmer fra Bonanza deltaget i diverse linedance træf - country festival, truckstop festival mm- hvilket var med til at give et stort socialt sammenhold i klubben. Mange af de helt gamle medlemmer er stadig nære venner i dag.


Der har siden klubbens start været 6 formænd for klubben.1999 - 2001       Preben Lynge Jensen


2001 - 2006       Jimmy Schou Jensen


2006 - 2009       Lonnie Almy


2009 . 2016       Leif Kristiansen


2016 - 2018        Jette Bertelsen


2018 -                   Kim Skou LarsenBonanza i dag er en lille klub, hvor vi ligger meget vægt på det sociale i klubben og at der er styr på tingene - det vil sige der er udarbejdet inventarliste, musikken bliver købt hjem i klubregi så det er klubbens musik og ikke enkelt personer der ejer den.


Bestyrelsen ligger stor vægt på at skabe hyggelige rammer for danserne - de gamle møbler er blevet pudset ned og renoveret, der er købt udsmykning til klubhuset så det er hyggeligt at komme der.


Der bliver arrangeret fælles kørsel til arrangementer  -klubben sørger for gratis kaffe/the/kakao på klubaftener.


Der bliver afhold diverese tema dage - irsk aften - grillfest - julefrokost - nytårs tam tam mm.


Bestyrelsen har mange ideer til fremtiden, og håber at medlemmerne bliver ved med at komme med forslag i vores forslag kasse, så vi fortsat får noget at arbejde med.